דלג לתוכן העמוד

אודות המועצה והכפר

כפר ברא ממוקם בדרום השרון באזור המשולש הדרומי כפר ברא-ג'לג'וליה-כפר קאסם, סמוך לכביש 6 ולרכבת ישראל, נכון לשנת 2019 מונה אוכלוסיית הכפר כ-4000 תושבים. שטח המועצה משתרע על פני כ2100 דונם של קרקע חקלאית ברובה, שטח מיוער גדול, שטח בנוי ושטחי מסחר הנמצאים בפיתוח.

תצלום אוויר של הכפר 2017

חוזקו של כפר ברא טמון באופיו הקהילתי-משפחתי המאפשר למועצה להכיר בצרכים האישיים של התושבים ולספק להם שירות ומענה המותאם באופן אישי ומאפשר לחברי הקהילה המשפחתית לסייע איש לרעהו. כפר ברא הינו ישוב ירוק, מטופח ושוקק חיים, המציע לתושביו איכות חיים גבוהה בזכות מרחב ציבורי נקי ומעוצב, מבני ציבור וחינוך חדשניים, פעילות קהילתית-חינוכית עשירה ופיתוח שכונות חדשות. אלו הופכים את הכפר למקור גאווה לתושביו ולמוקד משיכה למשפחות צעירות. זו השנה ה-22 בה הכפר זכה לחמישה כוכבי יופי בתחרות 'המועצה לישראל יפה'.

המועצה חרטה על דגלה השקעה ומיקוד בחינוך, בחינוך הבלתי פורמאלי ובחינוך המיוחד בפרט, ומהווה מוקד חינוכי אזורי לילדים בעלי צרכים מיוחדים מהחברה הערבית. בכפר ברא מושקעים מאמצים רבים בטיפוח ילדי הכפר ובסיפוק הכלים וההזדמנויות הטובות ביותר למיצוי יכולותיהם וכישרונותיהם, תוך הפיכתם לבוגרים רחבי אופקים התורמים לחברה.

הכפר נמצא בעיצומו של תהליך פיתוח רחב ממדים במסגרתו יבנו 2 שכונות חדשות, אולם ספורט, מבנה רב תכליתי ראשון מסוגו, בית ספר חדש וחדשני לחינוך מיוחד- ובעתיד גם תיכון ואזור תעשיה.

כפר ברא דוגל בשיתופי פעולה ועשייה משותפת עם שכניו הערבים והיהודים כאחד- עם יישובי מ.א. דרום השרון, כפר קאסם, ג'לג'וליה, אורנית, כפר סבא ורשויות 'אשכול השרון'- מתוך אמונה במרחב חיים משותף משגשג ובחוזקו של שילוב כוחות הקהילות השונות, ההנהגות, מערכות החינוך ותהליכי פיתוח.

הכפר בראשית זמנו

סמל המועצה

סמלו של הכפר מורכב משלושה מרכיבים עיקריים- חציל, עלי זית ומנורה:

החציל - מסמל את אופיו החקלאי של הכפר שהיה מרכיב הפרנסה העיקרי של תושביו בתחילת דרכו.

עלי הזית - מסמלים את נוף וסביבת הכפר שהיה וגם היום, עתיר בעצי זית.

מנורה - מסמלת את שאיפתו של הכפר לקדמה השכלתית וטכנולוגית.

תחום שיפוטה של המועצה 2019

חזור לראש הדף