הממונה על חוק חופש המידע : מאמון עאצי
טלפון: 0732461131
אימיל :mamon6@gmail.com

חוק חופש המידע

חוק חופש המידע, התשנ"ח - 1998, נכנס לתוקפו בחודש מאי, 1999. החוק מכיר בזכותם של תושבי ישראל לקבל מרשויות ציבוריות, ובכללן הרשויות המקומיות, מידע בעל אופי ציבורי המצוי בידי הרשות.

נוהל הגשת בקשה למידע מהמועצה

• בקשה לקבלת מידע יש להגיש בכתב לממונה חופש המידע במועצה. אין המבקש חייב לציין את הטעם לבקשתו.
  • מתן המידע כרוך בתשלום אגרת בקשה. ככל שהמידע המבוקש מצריך טיפול ו/או הפקה, ייגבו בנוסף לאגרת הבקשה גם אגרת טיפול ו/או אגרת הפקה.
  • המידע יועמד לרשות המבקש כפי שהוא מצוי בידי הרשות ואין הרשות חייבת לעבד את המידע לפי צרכיו של המבקש.
  • החלטה בבקשה תינתן לפונה בתוך 30 יום ממועד קבלת הבקשה במועצה. החליטה המועצה לדחות את הבקשה, יימסרו לפונה נימוקי הדחייה בכתב.
  • הפונה זכאי לעתור כנגד החלטה של הרשות לדחות את בקשתו למידע, בפני בית המשפט המחוזי.

אגרות

תקנות חופש המידע (אגרות), תשנ"ט - 1999  מסדירות את תשלומי האגרות בגין הטיפול בבקשות לקבלת מידע.

סכומי האגרות (מעודכן לשנת 2016):

• אגרת בקשת מידע - 20 ש"ח.
  • אגרת טיפול במידע - 30 ש"ח החל לכל שעה החל מהשעה הרביעית.
  • אגרת הפקת מידע - 0.2 ש"ח עבור כל דף צילום, או פלט מחשב, לתקליטור - 2.5 ש"ח.

אפשרויות לתשלום אגרת בקשת מידע:

• משלוח המחאה בסך 20 ₪ אשר תצורף לבקשה לקבלת המידע.
  • תשלום באמצעות העברה בנקאית - מול מחלקת הגבייה.
  • תשלום בכרטיס אשראי- מול מחלקת הגבייה.
 הורדת קובץ
 דוח הממונה על העמדת מידע לציבור 2020